Porin – Riječka razvojna agencija

Porin – Riječka razvojna agencija
Vrijemesiječanj - veljača 2015.
MjestoRijeka
KlijentRiječka razvojna agencija Porin d.o.o.
TimMirna Gurdon / Marina Toto / Lea Jurin
Ključne riječirazvoj / redizajn / slogan

Riječka razvojna agencija Porin d.o.o. predstavlja cjelokupan set aktivnosti za regionalni razvoj na području Primorsko-goranske županije, ali i Hrvatske. Promovirajući i realizirajući projekte regionalnoga gospodarskog rasta i stvarajući poduzetničku klimu, RRA PORIN promiče potencijale regije i gospodarskih subjekata kroz planiranje i upravljanje održivim razvojem i suradnjom s nizom domaćih i stranih ulagača. RRA PORIN angažirala je Kombinat za redizajn postojećeg logotipa. Pri razradi koncepta i izradi, fokus je bio na modernizaciji i estetskom osvježenju postojećeg logotipa. Cilj je bio stvoriti vizualni identitet koji šalje jasnu vizualnu poruku o tome što RRA PORIN jest te koje potencijale otkriva. Znak logotipa oblikovan je od slova P koji stoji za Porin i slova A koje stoji za Agenciju.

Spajanjem tih osnovnih elemenata dobiva se razrađeni znak koji podsjeća na slovo R čime se direktno referira na osnovnu ideju Agencije – razvoj, što dodatno potencira i kružnica koja obavija slovo R i asocira na zajednicu. Topla siva boja slova R evocira sigurnost, zrelost i pouzdanost, a kružnica svijetlo plave boje koja ga obavija naglašava povjerenje i odgovornost. Ovaj logotip čine upravo svi značenjski/sadržajni elementi samog naziva Agencije, a zaokruženim slovom R nastaje znak koji dodatno naglašava uspješnu realizaciju procesa razvoja.
Konačno, slogan Sastavni dio rasta definira, odnosno pozicionira RRA PORIN kao ključnog dionika u procesu regionalnog (gospodarskog) razvitka i uspješne poduzetničke klime na području Primorsko-goranske županije.

Grafički dizajn:

Copywriting: