Kombinat na prvom Tjednu dizajna 2014. u Zagrebu

Kombinat na prvom Tjednu dizajna 2014. u Zagrebu

Od 24. do 27. travnja u Zagrebu, točnije u Laubi, održao se prvi Tjedan dizajna. Organizatori visoko participatornoga i raznolikoga programa prvoga Tjedna dizajna 2014. pozvali su članove Kombinata da sudjeluju u programu i to u sklopu COWORKING/DIZAJN#tdzg dijela koji se sastojao od: POP-UP COWORKING ZONE, zajedničkog prostora za rad i suradnju svih sudionika i gostiju prvoga Tjedna dizajna Zagreb, COWORKING & DIZAJN /// BLOK /// – predstavljanje suradničkih prostora iz regije (Nova Iskra iz Beograda, Poligon-kreativni center iz Ljubljane i KRITERION iz Sarajeva) te FREELANCE DISKUSIJA.

Kombinat je, uz Rational Iternational kolektiv (ZG) te Coworking Croatia (HDNP) sudjelovao u potonjim FREELANCE DISKUSIJAMA i to na temama: Problemi i potrebe nezavisnih profesionalaca iz kreativnih industrija i  Udruživanje nezavisnih

profesionalaca u freelance kolektive. Na diskusijama su se okupili različiti kreativci s ciljem promišljanja, poticanja i realizacije domaćega koncepta zajedničkoga prostora za rad i suradnju. Dijagnosticirali smo potrebe, probleme i metodologije za suradnju nezavisnih profesionalaca iz područja kreativnih industrija.

Na Tjednu dizajna zadržali smo se više nego što je bilo planirano, upoznali smo drage ljude, a ovisno o preferenciji članova, sudjelovali na različitim radionicama (od onih koje se tiču crowdfundinga, portfolija i tipografije te user experiance-a). Posebice smo uživali u činjenici da smo uz neformalna druženja, sudjelovanja na diskusijama, upoznavanja različitih projekata, kolektiva, inicijativa te sudjelovanja na radionicama, u prostoru Laube mogli svakodnevno obavljati poslovne obveze s obzirom na to da je u Laubi bila uspostavljena četverodnevna coworking zona.