Klub za mlade RI connect

Klub za mlade RI connect

Klub za mlade RI connect djeluje u prostorima CTK Rijeka već 13 godina. Nalazi se u samom centru grada, na Školjiću, a njegov je prostor prilagođen za korištenje i osobama s poteškoćama u kretanju. U školskoj godini 2015./2016. Klub za mlade RI connect nastavlja s već iskušanim provjerenim aktivnostima, no uvodi i nove aktivnosti koje su zajednički osmislili Centar tehničke kulture RijekaSOS telefon – grad Rijeka i Udruga Kombinat. Novosti su radionice Aktivnog traženja posla, razgovori o fotografiji, prostor za izložbe mladih umjetnika, izrada poslovnog bontona za mlade te akcija Recept: AKTIVIRAJ se! 
Kroz sedam programa klub za mlade RI connect omogućuje mladim Riječanima i Riječankama da se educiraju, informiraju, savjetuju, sklapaju nova prijateljstva, pokažu svoju kreativnost te razvijaju i otkrivaju svoje interese.
U klubu za mlade djeluju tri savjetovališta. Oni koji više preferiraju online od face-to-face komunikacije imaju i mogućnost online savjetovanja. Naši savjetnici rado će odgovoriti na sva vaša pitanja. Možete se pojadati i u psihološkom savjetovalištu, a pomoć/savjet možete potražiti i ako tražite zaposlenje ili želite pokrenuti posao.
U klubu se nastavlja programirati s darovitim učenicima. Tijekom školskih praznika organizirat će se brojne edukativne radionice, poput Zimske škola i Ljeta na Školjiću.

Organizirat će se i nekoliko akademija: EU akademija, PR akademija i Akademija društvenog poduzetništva. Kao i prošlih godina, Klub će mladima omogućiti aktivno sudjelovanje u zajednici kroz različite volonterske aktivnosti, poput: organiziranja volonterskih akcija, volontiranja na SOS liniji za žrtve nasilja ili dugoročnog volontiranje s ciljem upoznavanja rada organizacija civilnog društva i zapošljavanja u civilnom sektoru.
Uključit ćemo se u nekoliko kampanja/manifestacija – Dane udruga, Međunarodni dan mladih, Mjesec borbe protiv ovisnosti, Međunarodni tjedan poduzetništva…i druge koji nam se učine zanimljivi po putu.
U klub su dobrodošli svi s pozitivnim razmišljanjima, željom za druženjem i novim znanjima te potrebom da nešto učine za sebe i svoju okolinu. Zato iskoristi svoje slobodno vrijeme najbolje što možeš i sudjeluj u nekoj od mnogobrojnih aktivnosti kluba za mlade RI connect.

Programe kluba za mlade RI connect financijski podupire Ministarstvo socijalne politike i mladih.

passica