Kombiniramo za Drugare – novu riječku LGBTIQ+ udrugu

Kombiniramo za Drugare – novu riječku LGBTIQ+ udrugu

Rijeci i široj javnosti nedavno je u Galeriji SKC službeno predstavljena nova LGBTIQ+ organizacija, Druga Rijeka (DRUGARI).

S ciljevima i aktivnostima udruge upoznao nas je predsjednik udruge Antonio Kiselić istaknuvši da je potreba za otvaranjem udruge proizašla iz potrebe lokalne zajednice za aktivnijim razvojem i angažmanom u području razvoja LGBTIQ+ zajednice na području Primorsko-goranske županije, povezivanjem i umrežavanjem s nacionalnim i internacionalnim LGBTIQ+ organizacijama, kao i svim ostalim akterima civilnog društva i institucijama koje se bore u svrhu ravnopravnosti, promjene negativnih tendencija u području seksualnih, rodnih i ostalih identitetnih skupina u društvu, a koje možemo nazvati (i dalje) marginaliziranima, te ostalim pravnim, edukativnim i društveno-kulturnim aktivnostima.

DRUGARI su oblikovanje vizualnog identeta prepustili u Kombinatove ruke. Rezultat je vizualni identitet kojeg čini znak u obliku kruga unutar kojeg se nalazi raščlanjena zvijezda, a koji simbolizira zajednicu i članove koji se okupljaju u njoj. Poigravši se s crvenom i tamno plavom cijela priča postala je živa i uočljiva, baš kako i treba biti kada je u pitanju LGBTIQ+. Crvena boja ima visoku stopu vidljivosti te potencira hrabrost i odlučnost, a (tamno) plava daje osjećaj samopouzdanja i stabiliteta. Upravo je to ono što želimo novoj riječkoj LGBTIQ+ udruzi: da ima kvalitetne programe, da bude vidljiva i odlučna u provođenju svojih planova i aktivnosti te da se hrabro suočava s izazovima koji im se nađu na putu.