Akcija Recept: Aktiviraj se!

Akcija Recept: Aktiviraj se!
Vrijemesvibanj i lipanj 2015.
MjestoRijeka
SuradniciFondovi Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške / Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva
TimDragan Kordić / Mirna Gurdon / Marina Toto / Marko Luka Zubčić / Ivan Vranjić / Anja Sušanj / Sara Livaić / Dunja Tišma / Ivana Lučić / Stephany Stefan / Marija Kajapi
Ključne riječikuhanje / mladi / OCD / OPG / volontiranje / zajednica

Udruga Kombinat provela je akciju Recept: AKTIVIRAJ se! u sklopu natječaja Solidarnost i društveni kapital u lokalnoj zajednici raspisanom u okviru Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Cilj Akcije bio je potaknuti mlade osobe i mlade nezaposlene osobe na volontiranje, povezujući ih s lokalnim Organizacijama civilnoga društva (OCD) i Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG).
Neformalno druženje građana, predstavnika lokalnih OCD-a i OPG-a održalo se u sklopu dvije akcije: 9. svibnja 2015. u Arheološkom parku Principij u trajanju od 11 do 17 sati te 11. lipnja 2015. ispred Hotela Continental u trajanju od 16 do 21 sat. 

Organizirano je kuhanje ručka za sve sudionike hranom kupljenom od lokalnih OPG-a, a planiranim aktivnostima naglasila se važnost međusobne komunikacije, suradnje i razmjene znanja i vještina, a okupljene potaknulo na druženje i upoznavanje.
Također, organizirala su se natjecanja, i to u: pripremi humusa, mućkanju koktela/smoothieja, izradi zelene maske za lice te voćnog pilinga. Obje akcije završile su uspješno i punim trbusima – okupljeno je preko dvjestotinjak ljudi i više od dvadeset OCD-a sa šireg riječkog područja.

Ilustracija:
Grafički dizajn:
Fotografija:
Marketing i PR:
Copywriting:
Vođenje projekta:
Organizacija evenata:
Lektura:
Video produkcija:

 

/// KombiCrtica ///

Kraljevstvo tagliatella s medvjeđim lukom, koprivom, mrkvom, domaćom ljutom paprikom, vrganjima…